Na jaren sukkelen met mijn hormoonbalans waarvoor reeds bezoekjes aan osteopaat, mesoloog, diëten met paardenmelk, enz, las ik op een druilerige zondag een verhaal van een vrouw met dezelfde problemen als ik (PCOS). Zij had Cambridge gevolgd en was zich een stuk beter gaan voelen. Dit verhaal deed me er toe zetten contact met Marcia op te nemen. Doel: meer energie! Een beetje afvallen zou leuk zijn, maar was geen hoofddoel en ook niet heel erg nodig.

Samen met Marcia besloot ik bij stap 3 in te stappen. Tot mijn grote verbazing merkte ik al na 2 weken dat ik me beter begon te voelen. En ik verloor toch ook wat gewicht in de loop der tijd. De stappen heb ik niet altijd heel strikt gevolgd, wel heb ik steeds samen met Marcia gekeken naar wat ik dan wel ging eten ipv een product. Daarbij heb ik vooral aardappelen, pasta en brood weggelaten. Ik durf nu te zeggen dat ik het niet meer mis. De tips die ik van Marcia hierin kreeg waren fijn, zetten me vaak aan het denken en uitproberen.

In de zomervakantie in Frankrijk ben ik weer even “normaal” gaan eten, omdat het makkelijk was, maar ook om te kijken wat mijn lijf zou doen. Ik kan nu zeggen dat mijn lijf de hoeveelheid koolhydraten gewoon niet prettig vindt: energie (en humeur) daalden en tijdens de menstruatie speelden er veel meer klachten op. Daarna ben ik dan ook weer teruggegaan naar het eetpatroon van voor de vakantie en al snel voelde ik de energie weer terugkomen. Afgelopen week ben ik (voorlopig) voor het laatst bij Marcia geweest, ik was niet alleen prima op gewicht, maar voel ik me bovenal veel energieker en heb daar een passend eetpatroon voor gevonden. De grootste uitdaging komt nu: het zou houden. Ik heb er alle vertrouwen in, maar ik weet dat als niet lukt, ik zo weer bij Marcia kan aankloppen.

(Suzanne van Loon - september 2017)

Cambridge Weight Plan voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het Cambridge dieet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Begeleider
Deze cliënten zijn begeleid door:

Marcia van den Brand

Maak een afspraak
Als je weet wat je eet dan gaat het vanzelf!
Als je weet wat je eet dan gaat het vanzelf!
Eindelijk een gezond eetpatroon
Eindelijk een gezond eetpatroon
Met Cambridge en Marcia weer op het juiste pad
Met Cambridge en Marcia weer op het juiste pad
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten