Ik hoor van zoveel mensen in mijn omgeving dat ik weer straal en er gelukkig uitzie. Cambridge weight Plan is mijn beste besluit ooit.

Mijn naam is Marloes Schokkin en ik ben 32 jaar oud. Ik werk als groep begeleidster op een woongroep met mensen met een verstandelijke beperking en ik woon in mijn eigen koophuisje in Bredevoort. Na mijn pubertijd ben ik altijd stevig/dik geweest. Dit kwam vooral door een zeer slecht eetpatroon en hele weekenden stappen en de nodige alcoholische versnaperingen. In 2012 besloot ik dat ik dit niet meer wilde. Heb me toen ingeschreven bij de sportschool en ben op mijn voeding gaan letten. Echter door een ongeval op mijn werk blesseerde ik mijn rug waardoor ik niet meer kon sporten. Ik kon niet veel behalve liggen en lopen. Op de momenten dat ik moest liggen sloeg de verveling toe en ik ging eten. Veel eten.


Ik was in 2015 gewoon weer terug bij af en was weer veel te zwaar. Ook kreeg ik weer de nodige negatieve reacties van anderen. De rare blikken kwamen weer en ik merkte dat ik me vooral weer erg geneerde voor alles en me kapot ergerde hoe ik eruit zag. Ik hield niet meer van mezelf en zorgde niet meer goed voor mezelf.  Ook voelde ik me zo diep ongelukkig met mijn gewicht en ik wist dat ik hier gewoon wat aan moest doen. Dit kon echt niet zo doorgaan en de enige manier dat ik dit kon stopzetten was om er wat aan te gaan doen. Na diverse verhalen en resultaten van anderen uit mijn woonplaats, die het Cambridge Weight Plan hebben gevolgd besloot ik me om via de internetsite eens te gaan verdiepen in het dieet.


Na diverse succesverhalen te hebben gelezen, heb ik het gewoon gedaan. Ik heb de afspraak gepland. Niet denken, maar gewoon doen dacht ik maar!
Uiteindelijk bleek Maria haar praktijk te hebben in Doetinchem en dit was voor mij goed te combineren omdat het op de route van mijn werk lag. De 1e afspraak vond ik spannend omdat ik ook niet precies wist wat ik woog. Jeetje en ik schrok me echt helemaal kapot!!


Maria motiveerde me meteen om te gaan beginnen met het 500 dieet en het voelde meteen goed. De 1e week was wel een beetje lastig, maar op zich goed te doen. De eerste paar dagen had ik wat meer trek, maar door veel water te drinken was deze trek ook snel te stillen.
Ik vond de meeste smaken van de shakes lekker en ze gaven me een vol gevoel. Na een paar dagen merkte ik dat ik fitter werd en in een soort van ritme kwam. Het ging me goed af. Ik wist precies wat ik wel en niet mocht. Hield me er netjes aan en heb geen enkele keer gezondigd met eten en dit beloonde zich echt op de weegschaal. Iedere week zag ik resultaat en ik werd alleen maar meer gestimuleerd om door te gaan. Ook de reacties van mensen in mijn omgeving waren super positief en menigeen moedige me aan om zo door te gaan. Dit stimuleerde me ook echt super. Waar ik wel een beetje tegenop zag was om te gaan koken op mijn werk en dus weer veel in aanraking te komen met eten.


In het begin moest ik echt bewust oppassen dat ik bijvoorbeeld niet onbewust mijn vingers zou aflikken of even iets ging proeven. Maar dat ging me heel goed af. Ik kookte voor de cliënten en ik had gewoon mijn eigen eten. Ik heb iedereen in mijn omgeving geïnformeerd wat ik ging doen. Ik kreeg echt van iedereen hele positieve reacties! Nu start ik zo met de afbouwfase. Wel spannend, maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen door de begeleiding van Maria. Iedere week kwam ik langs bij Maria. Iedere keer was ze zo enthousiast over mijn resultaten. Ze gaf me heel veel tips en adviezen en we hebben ook de nodige leuke gesprekken gehad. In de loop de jaren had ik een muurtje om me heen gebouwd. Een muurtje vol schaamte, ongelukkig zijn, onzekerheid en gene. Het constant moeten afvragen in openbare gelegenheden “ooh pas ik wel in die stoel of wat zullen die mensen wel niet van me denken”.


In de maanden tijdens het dieet is het muurtje langzaam weer gesloopt en ben ik de Marloes weer geworden die ik vroeger was en die ik weer heel graag wil zijn. De vrolijke sping-in-het-veld die ontzettend geniet van het leven. Ik vind het nu heerlijk om naar de schoonheidsspecialiste te gaan, m’n nagels te laten doen en weer aandacht te hebben en te geven aan mijn uiterlijk. Ik heb er wel een nieuwe verslaving bij gekregen. Shoppen! Heerlijk! Ik kan de kleren nu aan die ik leuk vind en die bij mijn leeftijd passen.Ik hoor van zoveel mensen in mijn omgeving dat ik weer straal en er gelukkig uitzie.


Cambridge Weight Plan is mijn beste besluit ooit. Ik houd weer van mijzelf!

Cambridge Weight Plan voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het Cambridge dieet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Begeleider
Deze cliënten zijn begeleid door:

Maria Commijs

Maak een afspraak
Ik kan nu mijn veters strikken zonder dat mijn buik in de weg hangt!
Ik kan nu mijn veters strikken zonder dat mijn buik in de weg hangt!
Lieke: Kan niet staat niet meer in mijn woordenboek!
Lieke: Kan niet staat niet meer in mijn woordenboek!
Heidi: Het is me 100% meegevallen!
Heidi: Het is me 100% meegevallen!
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten