Mijn naam is Liesbeth van Ewijk, moeder van twee kinderen, fulltime manager in de kinderopvang en mijn hobbies zijn zingen, koken en eten. Eten, veel eten, lekker eten. Eigenlijk ben ik sinds mijn 16e te zwaar geweest. Ik heb sindsdien af en aan gelijnd, de ene poging succesvoller dan de andere, maar het uiteindelijke resultaat was dat ik uiteindelijk alleen maar zwaarder werd. Jojo werd ‘my middle name’. Ik ben nota bene afgestudeerd op eetgedrag, dus ik weet in theorie precies hoe het werkt, maar in de praktijk kreeg ik het niet voor elkaar.

Ik zing bij een dames vocalgroup en ik merkte dat ik tijdens optredens steeds achteraan ging staan, dat ik niet wilde opvallen, terwijl ik zoveel plezier beleefde aan het zingen. We zouden in mei een avondvullende theatervoorstelling hebben en ineens wist ik zeker: ik ben mijn lijf beu, het moet eraf, en wel nu, en wel in korte tijd. Ik ben me toen gaan verdiepen in het Cambridge dieet en heb Martine gebeld voor een afspraak. Alle informatie op de site hebben me overtuigd dat het een goed en verantwoord dieet is. Eerst die kilo’s kwijt, dacht ik, dan ga ik daarna wel gezonder leven.

Ik kwam voor het eerst bij Martine. De weegschaal was duidelijk, ik was veel te zwaar. Ik begon aan het Cambridge dieet, Stap 1. Ik weet nog goed dat ik na die eerste afspraak met één doosje shakes en soepen thuiskwam en wist dat dat alles was wat ik zou gaan eten in een week. Ik had begrepen dat de eerste drie dagen zwaar zouden zijn. Ik had me erop ingesteld dat ik half dood op de bank zou liggen, en daarom viel het reuze mee. Ik ben vrijdag begonnen, mijn vrije dag. De afleiding van het weekend was fijn. En toen was de knop helemaal om. Het heeft me geen enkele moeite meer gekost om door te zetten. Ik heb geen honger gehad, wel zin om te eten. Maar de wil om af te vallen was groter dan de wil om te eten. Ik heb gekookt voor anderen, ben mee uit eten geweest en daar een soepje gegeten. Precies alle dingen die ik zo stom vond van mijn schoonzus.

Het ging als een speer. Op een gegeven moment ‘at’ ik alleen nog maar de chocoladerepen, de cappuccino shakes en de porridge, de rest vond ik niet lekker (mijn probleem: eten moet lekker zijn), maar dat hield ik goed vol.

Tijdens het afbouwen ging er ook nog gewicht af. Ik kan kleren kopen omdat ze leuk staan, niet omdat ze passen. Ik heb energie en ik weet dat ik er een stuk beter uit zie.

En ja, de strijd begint nu pas. Afvallen met Cambridge is heel makkelijk. Het eraf houden is gewoon moeilijk en dat houd ik de rest van mijn leven denk ik. Ik zal het zelf moeten doen. Cambridge heeft er wel voor gezorgd dat ook dat makkelijker is dan na de andere diëten die ik heb gedaan. In de weken van het ‘shaken’ heb ik mijn consumptie ge-herijkt. Voorheen kon ik zonder nadenken snaaien en stouwen. Nu eet ik bewuster en waardeer ik het op een andere manier. Ondanks het feit dat het niet echt moeilijk was wil ik het niet nog een keer, die schop onder m’n kont heb ik wel gehad. Door het goede afbouwprogramma weet ik precies wat ik kan eten om op gewicht te blijven, en dat is echt veel. Ik ben mij meer bewust van koolhydraten en proteïnen in voedsel en de inname daarvan.

Bovendien had Martine allerlei leuke en handige kookboeken en daar kook ik vaak uit. De regel is nu: in het weekend mag alles, door de weeks balansen. Er zijn mensen in mijn omgeving die mij niet herkennen en ik hoor nog dagelijks dat ik er zo goed uitzie, maar ik zeg steeds: pas als het er over een jaar nog af is, dan wil ik echt een compliment. Dat is mijn eigen stok achter de deur. Het eens in de week wegen heb ik er ook ingehouden op vrijdagochtend.

Afvallen met een consulent in het algemeen is heel prettig. De afspraken zijn een stok achter de deur, ik had het gevoel dat ik het niet alleen aan het doen was. Martine in het bijzonder heb ik als een zeer prettige coach ervaren. Omdat ze zelf ook de kilo’s is kwijt geraakt met Cambridge spreekt ze uit ervaring. Ze weet precies waar de valkuilen zitten en wat je verwachten kunt. Ze wist me steeds gemotiveerd te houden, als ik eens gezondigd had dan was ze op een positieve manier kritisch. Ik beveel haar, en het dieet van harte aan!

Cambridge Weight Plan voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het Cambridge dieet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Begeleider
Deze cliënten zijn begeleid door:

Martine de Visser

Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten