Samen Slank Krimpenerwaard

13/12/2013 in: Cliëntervaringen

Eigenlijk begint het verhaal over mijn gewichtproblemen rond mijn 20e. Als je net gaat samenwonen, je ineens zelf baas bent over wat je eet en je weinig tijd heb (of maakt) voor het bereiden van je maaltijden heeft dat effect op je gewicht, daar kwam ik achter! In korte tijd kwam ik flink wat kilo's aan.

Na een tijdje wilden we graag gaan trouwen en het beeld van mezelf in een trouwjurk vond ik niet aantrekkelijk, ik wil echt liever in een mooie slanke jurk. Ik ging meer bewegen, ging gezonder eten en dronk alleen nog maar water en uiteindelijk lukte het me om goed af te vallen en te trouwen in de jurk van mijn dromen. Maar…. Al snel raakte ik zwanger van mijn eerste…Super gelukkig was ik daarmee, maar het voelde ook als een soort vrijbrief om weer lekker te gaan snoepen, dik werd ik immers toch! Na de geboorte van mijn zoon was ik weer helemaal terug bij af, en ik kon de knop niet meer vinden die ik eerder zo goed had kunnen omzetten, ik was het weer helemaal kwijt!

Na mijn zoon heb ik nog 2 dochters gekregen en eigenlijk ging na ‘nummer 3’ het gevoel toenemen dat, omdat ons gezin echt compleet was, er geen zwangerschap meer zou komen die mijn slanke lijn weer zou ‘verpesten’ en ik ging weer doen wat ik op mijn 20e had gedaan. Alleen deze keer gebeurde er helemaal niks! Hoe goed ik ook mijn best deed, ik viel geen gram af! Ik raakte daardoor zeer gefrustreerd en had het moeilijk met het idee dat ik misschien wel nooit meer slank zou zijn, het lukte niet! 

En toen, in oktober 2010, viel me ineens op dat een van mijn toenmalige collega’s aan het afvallen was, een vrouw van ongeveer mijn leeftijd en postuur, ook een gezin… ik werd nieuwsgierig en vroeg haar hoe het haar zo goed lukte om zo snel af te vallen en ze vertelde me dat ze aan de ‘Cambridge shakes’ was. Ik voelde een soort teleurstelling want shakes en repen..? Dat kon toch nooit gezond zijn! Maar wat me wel bleef boeien was dat ze er zo goed uitzag, zo fit en vol zelfvertrouwen was. Na uitgebreid de site te hebben bekeken en mee te hebben gelezen op het forum raakte ik toch wel erg enthousiast en vooral nieuwsgierig. Dus toch maar een afspraak gemaakt met een consulente (ik bleek haar nog te kennen ook dus dat was helemaal gezellig) en eigenlijk direct van start gegaan. Drie weken voor de kerst en iedereen verklaarde me voor gek, maar ik wilde NU! 

En het lukte! De weegschaal maakte me blij… Dat was lang geleden! De eerste 3 dagen, eigenlijk de hele eerste week vond ik niet zo leuk, ik voelde me niet lekker en was moe. Mijn consulente heeft me door die week heen moeten trekken, ze beloofde me telkens dat het de tweede week beter zou gaan, en ze kreeg gelijk! Wát een verschil! Ik kreeg bergen energie en omdat ik steeds werd beloond door mijn grote vriend in de badkamer (juist…de weegschaal) kon ik het prima volhouden… Na het behalen van mijn streefgewicht ben ik gaan af- en opbouwen. Van mijn consulente kreeg ik de steun die ik nodig had om weer te leren het zelf te doen, en om het goed te doen. Want na 8 weken niet te hebben hoeven nadenken over wat ik at vond ik het best spannend om het zelf weer te moeten verzinnen...

En nu….? Nu ben ik nog steeds op hetzelfde gewicht. Ik eet gezond, beweeg meer en voel me heerlijk. Het geeft een onbeschrijflijk goed gevoel om kleding aan te kunnen waar ik altijd in de winkel voorbij liep, om wel mee te gaan zwemmen en om te kunnen lachen naar mezelf als ik in de spiegel kijk. Het Cambridge programma heeft mijn leven veranderd, en om dat ik er zo’n stellig vertrouwen in heb wil ik het delen. Ook met jou! Wat ik kan, kan jij ook, ik weet het zeker! De kracht van het Cambridge Weight Plan is dat je verantwoord, onder begeleiding afvalt en stapsgewijs leert hoe je uiteindelijk verantwoord kunt genieten. Ik help je graag, je staat er niet alleen voor! Dus......

Ik hoop je gauw te ontmoeten om JOUW verhaal te horen en ervoor te zorgen dat ook jij weer naar jezelf kunt lachen in de spiegel. Dat ben je namelijk waard !!

Cambridge Weight Plan voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het Cambridge dieet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Susan Vrolijk

Maak een afspraak