Afslanker voelt zich 10 jaar jonger!

13/11/2018 in: Verhalen
Afslanker voelt zich 10 jaar jonger!

Met stijgende verwondering ondergaat Pieter de make-over, die Cambridge Weight Plan hem als Afslanker van het Jaar heeft aangeboden. Eigenlijk vindt hij álles geweldig en voelt zich tien jaar jonger.

Pieter heeft van zichzelf een klassieke smaak, maar staat open voor alles. “Zolang het maar geen leer is”, was zijn enige voorwaarde vooraf. Zijn favoriete kleding haalt hij altijd in dezelfde herenmodezaak. Daar hangt inderdaad weinig leer. Hooguit als elleboogstuk op een colbert.

Blauw geruit

Ik heb een aantal kledingstukken gecombineerd waarvan ik weet dat hij ze zelf niet snel zou kiezen. Ook in één en dezelfde winkel kun je met een compleet andere set de winkel uit lopen, door andere keuzes te maken. Als eerste pas ik hem een blauwe broek met een blauw geruite gilet. Door het gilet loopt een fijn bruin streepje, wat als contrastkleur terugkeert in een bijpassende bruine pet en bruine schoenen. Het staat hem goed, vind hij zelf ook. Tijd voor een extra versnelling.

Vreugdedansje op witte gympen

Het tweede setje bestaat uit een blauw getailleerd colbert van een heel fijn gemêleerde stof. Pieter draagt nooit colbertjes en heeft ze dan ook niet in de kast hangen. Maar ook hier geldt dat je met een gekleed jasje veel verschillende combinaties kunt maken, van klassiek tot heel sportief. Hij draagt onder het colbert een vlotte trui met een wit overhemd, gecombineerd met een jeans en witte sneakers. Dat maakt het lekker nonchalant. De sportieve uitvoering, zeg maar. Zó had hij het nog niet bedacht. Witte sneakers heeft hij ook nog nooit gehad, maar hij is wel meteen helemaal om.  Doordat hij zo slank is geworden kan hij veel meer hebben en zich ook heel anders kleden dan hij gewend was. Het jongensachtige maakt een leuke, vlotte, moderne man van hem.

Inmiddels is er een probleem ontstaan. Pieter kan niet kiezen, zo leuk vind hij beide setjes. Zijn vrouw wordt er bij geroepen, maar die vindt ze ook allebei te leuk. Pieter hakt de knoop door: “Ik ga voor de blazer met de sportieve outfit. Echt te gek, dit.” Hij heeft volgende week een belangrijk gesprek voor een functiewisseling binnen zijn werk. “Daar ga ik zeker weten naar toe in deze nieuwe outfit!”

Petje af, baardje erbij

Omdat Pieter kiest voor het tweede setje, kunnen de pet en het gilet terug naar de winkel. De visagiste heeft hem voorzien van een heuse plakbaard en de kleuradviseuse van een blauwe bril. Zo kom je zonder baard binnen en ga je met baard weer weg. Zo te horen wordt het baardje een blijvertje. Van de bril is hij nog niet zeker, maar hij gaat volgende week hoe dan ook langs de opticien om nog meer modellen te bekijken. Eerst voor zijn vader, maar daarna voor zichzelf. Die heeft er zin in!

Anuscka van der Horst, onafhankelijk Cambridge Weight Plan consulent en styliste

 

Bekijk het videoverhaal van Pieter over zijn succesvolle gewichtsverlies via deze link

Deze blog is het eerste vervolg op Dubbele metamorfose voor afslankers. Het tweede vervolg verschijnt in week 47 en het derde vervolg in week 48.