Verhalen

De individuele verhalen en de daarbij horende behaalde resultaten zijn persoonsgebonden.
Resultaten kunnen per persoon verschillen. Hier kunnen geen algemene conclusies uit getrokken worden.
Annemieke van Santen
  • 175,6 kg
  • - 93,2 kg
  • 83,6 kg
Afslanker
Cambridge 500

Ik ben begeleid door

{author}
Beter voor je Lijf Oosterhout
Schapendries 200, 4901 HN Oosterhout

90 kilo lichter en dolblij

din 11 okt `11 13:17

“Ik heb altijd gezegd: er komt een moment dat ik ‘normaal’ ga worden. Alleen dat moment stelde ik steeds uit.”

Annemieke van Santen
Leeftijd: 42
Lengte: 1.62 m
Startgewicht: 175,6 kilo
Streefgewicht: 86 kilo
Nu: 83,6 kilo

“Mijn hele leven ben ik zwaar geweest, eigenlijk al vanaf mijn vierde levensjaar. De laatste jaren heb ik 150 kilo gewogen en de laatste drie jaar zelfs 175 kilo! Dat had te maken met het overlijden van mijn beide ouders, kort na elkaar. Op het moment dat ik met Cambridge begon stond de weegschaal op 175,6 kilo. Ik zat alleen nog maar op mijn stoel. Als ik naar de voordeur moest lopen was ik al buiten adem. Op de trap moest ik met letterlijk optrekken om boven te kunnen komen. Op straat werd ik nagewezen en zelfs uitgescholden. Ik was een echte emotie-eter. Als ik niet lekker in mijn vel zat, at ik niet één koekje, maar gelijk het hele pak. Ik was zo ver dat ik een operatie, zoals een maagverkleining, overwoog. Maar eerst wilde ik het nog een keer op eigen kracht te proberen. Ik had al vaker diëten gevolgd, maar dan viel ik nooit meer dan 20 kilo af, en ik kwam binnen de kortste keren weer aan. Door alle succesverhalen die ik erover hoorde, besloot ik het met Cambridge te proberen. Achteraf is dat mijn redding geweest. Ik denk niet dat ik dit met enig ander dieet had bereikt.”

“In elf maanden tijd ben ik 90 kilo afgevallen. Mensen spreken me op straat spontaan aan, wat eerder nooit gebeurde. Ik word niet meer nagewezen. Ik fiets weer, ik loop weer zonder buiten adem te raken. Ik kan zelfs al een klein beetje rennen. Het zijn de hele kleine dingetjes die mijn leven op dit moment tot een groot feest maken. Mensen die mij nog kennen van toen ik zo dik was, lopen me straal voorbij omdat ze me niet herkennen. Als ik dan gedag zeg gapen ze me vaak met open mond aan. Ook ben ik weer volop gaan solliciteren. Hoe vaak ik niet afwijzend en met minachting ben bekeken tijdens een sollicitatieprocedure? Dat maakte mij erg onzeker. Dat is allemaal verleden tijd en inmiddels heb ik een baan. Ik straal weer, in alle opzichten. Mijn gelaatskleur is van grauw naar gezond getransformeerd.”

“Het begin was niet makkelijk, vooral rond etenstijd had ik het moeilijk. Mijn dochter nam mijn taken over en kookte voor het gezin, dat was heel fijn. Mijn consulent heeft me door die eerste, moeilijke periode gesleept. Na twee weken merkte ik dat er geen moeite meer mee had om anderen te zien eten. Toen werd alles ineens een stuk makkelijker. Toen wist ik ook: nu ga ik er volledig voor, dit ga ik volhouden. Ik ga weer ‘normaal’ worden!”

“De begeleiding vanuit Cambridge is top. Ik voel me helemaal thuis bij mijn consulent en heb echt een band met haar opgebouwd. Er was meteen een klik, maar ook begrip. Het geheim van Cambridge is de steun van je consulent. Toen ik voor het eerst onder de 100 kilo kwam, stonden alle drie de consulentes van de praktijk mij op te wachten en hebben mij in het zonnetje gezet met bloemen en een cadeautje. Ik ben toen een dikke knuffelbeer voor ze gaan kopen, als symbool voor een hele dikke knuffel, die zij verdienen voor al hun support.”
“Inmiddels hou ik een blog bij en hierdoor zijn al drie mensen uit mijn omgeving ook met Cambridge begonnen. Mijn consulent zie ik nog steeds, dat is voor mij de stok achter de deur. Voor mijzelf staat vast dat ik het nooit meer zover laat komen. Vroeger moesten mijn dochters voor me zorgen; nu zijn de rollen weer omgedraaid. Ik ben bevrijd en geniet iedere dag opnieuw van mijn nieuwe leven, dat ik terug heb gekregen. Ik heb geleerd dat er gezonde alternatieven zijn voor het vele snoepen dat ik altijd deed en ik heb nu een gezond en regelmatig eetpatroon waar ik mij aan houd. De knop is echt volledig om. Ik heb geleerd van het verleden en heb ontdekt dat stressvolle periodes een risico zijn voor mij. Als antwoord daarop heb ik een hobbykamer voor mezelf ingericht. Als ik dat nodig heb, kan ik hier lekker hobby-en in plaats van naar eten te grijpen.”

“Ik vind het heerlijk om weer overal te kunnen shoppen. Ik hoef niet meer naar een grote maten winkel, want ik pas nu in maat 44/46. Nog niet zo lang geleden werd ik zelfs door een verkoopster doorverwezen naar een filiaal voor gewone maten. Een groter compliment had ik niet kunnen krijgen. Heel gek is dat, maar als je altijd zo zwaar bent geweest, ben je voor je gevoel nog steeds die persoon van vroeger. Dit beeld loslaten, is iets dat je echt moet leren! Met alleen je nieuwe gewicht ben je er nog niet. Na een leven lang overgewicht, heeft je geest tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen.”

“Mijn grote wens is om te vliegen. Ik heb nog nooit in een vliegtuig gezeten. Daar had ik in het verleden twee vliegtuigstoelen voor moeten reserveren. Nu kan ik eindelijk plannen maken om te gaan vliegen en ik weet nu al, dat dit er binnenkort van zal gaan komen. Dat is echt iets waar ik enorm naar uit kan kijken.”

annemieke2annemieke2

52 reacties

G J V Rossum

don 3 nov `11 15:49

fantasties Anemiek Wij zijn bezorgd om onze aanstaande schoondochter op de weegschaal ga zij niet. wij denken dat zij 145. kilo weeg ongeveer misschien is dit ook iets voor haar .alleen als je zoveel afgevallen bent wat doe dit met overtollig huidvel dit ga niet zomaar weg misschien 'n operatie daarna ,zelf wil zij 'n maag verkleining ze is 22jaar dus erg jong nog graag 'reactie van jouw m vg gr

Naam

woe 23 nov `11 18:32

Hallo GJ. van Rossum,

Bedankt voor de complimenten, ik voel me er ook fantastisch bij. Misschien een idee om uw schoondochter mijn verhaal te laten lezen. Ik riep altijd toen ik zo dik was dat het me niet interesseerde maar toen ik eenmaal bezig was met Cambridge besefde ik dat het me wel degelijk altijd heeft dwars gezeten.
Ik persoonlijk raad uw schoondochter geen maagverkleining aan. Het is niet zeker of het werkt sommige vallen eerst een gedeelte af en komen daarna het net zo hard weer aan. Bij de Cambridge heb je een super begeleiding en ook na het shaken begeleiden ze je in alles.
Ik hoop voor uw schoondochter dat ze de moeite neemt om mijn verhaal te lezen en er iets mee te doen want geloof me voor mij is er een geheel nieuwe wereld open gegaan.
Succes, Annemieke.

jolanda de graaf

woe 30 nov `11 17:25

Hoi Annemiek,
Wil je echt even een compliment en respect voor je geven!!!!!!!
Wat een prestatie, TOP.
Het is echt ongelooflijk weet niet wat ik lees en zie.
Zeker voor mij een stimulans om door te gaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gr jolanda

Annemieke van Santen

don 1 dec `11 22:42

Hoi Jolanda,
Dank je wel voor je compliment. Het voelt ook fantastisch om nu zo te zijn. Ik wens je veel goeds toe in je strijd tegen je overtollige kilo's kwijt te raken, weet natuurlijk niet hoeveel je nog moet afvallen.
Succes, Annemieke.

Annemieke van Santen

don 1 dec `11 22:42

Hoi Jolanda,
Dank je wel voor je compliment. Het voelt ook fantastisch om nu zo te zijn. Ik wens je veel goeds toe in je strijd tegen je overtollige kilo's kwijt te raken, weet natuurlijk niet hoeveel je nog moet afvallen.
Succes, Annemieke.

jolanda de graaf

vri 2 dec `11 8:34

Hoi annemiek,
Ik moet in totaal 29 kilo afvallen. Ik vind het echt ontettend moeilijk.
Vooral als ik moet koken voor mijn gezin!
Elke keer als ik het moeilijk heb lees ik het verhaal van jou, het geeft mij echt een boost!
Tevens heb ik een vreselijke lieve consulent.
Ik ga ervoor!!!!!!!
Als het allemaal voor elkaar komt laat ik het je weten als je dat leuk vind??
Groetjes Jolanda

Annemieke van Santen

vri 2 dec `11 22:11

Hoi Jolanda,
Het doet me goed om te horen dat mijn verhaal je zo'n houvast geeft. Ik herken je probleem. Ook ik had het moeilijk met het eten en het zorgen voor het eten van het gezin. Ik wil je wel zeggen dat dit alleen de eerste paar weken waren dat ik hier moeite mee heb gehad. Daarna was ik zo gemotiveerd door mijn verlies van de kilo's,dat ik er goed door heen kwam.
Het is belangrijk dat je een goede consulent heb. Waar ik zit zijn er meerdere en het zijn allemaal schatten stuk voor stuk en zonder hun ben ik ervan overtuigd ook het niet zo ver heb kunnen krijgen. Ik heb met de Cambridge hele leuke en mooie ervaringen mogen meemaken. Zo ben ik in mijn caterogie cambridge 500 dit jaar nummer 1 van Nederland geworden. Afgelopen november ben ik naar Engeland gegaan om voor de internationale verkiezingen te gaan en ben daar 2e geworden. Nu ga ik op voor de beste cambridger van Nederland ooit dus ben benieuwd wat dat gaat brengen.
Tuurlijk wil ik weten hoe het met je strijd tegen de kilo's gaat ben heel benieuwd!!!
Groetjes Annemieke.

jolanda de graaf

woe 7 dec `11 18:43

Hoi Annemiek, de eerste 3 zijn er af. Ben echt blij!!!!!!!!!! ALleen heb me de eerste week echt heel broerd gevoeld....
Heb veel aan je gedacht als ik het even niet zag itten dacht ik aan jou en de prestatie die je heb neergezet.
Dat moet ik toch ook kunnen hahahahah.
We gaan weer dapper verder.

En trouwens jij word op eker de beste cambridger!!! Dat kan niet missen met jou resultaat.
Heel veel succes en laat me het even weten hoe het is afgelopen??

Groetjes jolanda

Annemieke van Santen

don 8 dec `11 22:36

Hoi Jolanda,
Wat goed zeg geeft je denk ik moed om door te gaan die eerste drie kilo. Wat zal het een fijn gevoel gegeven hebben op de weegschaal voor je.
Misschien een rare vraag maar heb je hyves. Lijkt me makkelijk om daar verder op te kletsen en kan je ook mijn blogs lezen die ik over het jaar over mijn gewicht geschreven heb. Je kan mij vinden onder mijn naam in Oosterhout.
In april is pas de verkiezingen van de beste cambridger ooit maar hou je op de hoogte.

Ga zo door vind het echt knap van je, groetjes Annemieke.

Janneke Hoes

maa 23 jan `12 11:41

Hoi Annemieke,

ik heb via facebook dezelfde vraag gesteld. Ik zou graag weten wie je consulente is, ik overweeg om hier ook mee te starten. (op eigen kracht nu 25 kilo kwijt)

succes met alles!

Groetjes Janneke

Ran

woe 25 jan `12 20:43

Hoi Annemieke,

Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie; heb werkelijk tranen met tuiten gehuild toen ik dit verhaal las. Het ging dwars door mijn hart. Als je te dik bent, kijken mensen je op zo'n neerbuigende manier aan. Ik herken je verhaal. Januari 2011 ben ik ook begonnen met CB. Nu een jaar later aan het afbouwen en ben 60.2 kg lichter en zit in afbouwweek 3. Wat mij het meeste raakte in je verhaal is, dat je je kilo's kwijtraakt, maar dat je geest moet wennen aan je nieuwe ik. Ik kamp daar ook heel erg mee. Ik moet mijn lichaam opnieuw leren kennen en dat kost mij enorm veel moeite. Ben jij al gewend aan je nieuwe ik? Heb jij nog tips?

groet!
Ran

Annemieke

don 26 jan `12 20:35

Hoi Ran,

Bedankt voor je lieve reactie. Wat een prestatie heb je geleverd zeg, mijn petje af. Ik weet hoe het is natuurlijk.
Tja bekend dat mensen je met afschuw bekijken. Ik heb er erg aan moeten wennen dat dat niet meer is. In het begin toen ik mijn nieuw ik had om het zo maar even te zeggen, keek ik constant om me heen zo van bekijken ze me niet. Gelukkig ben ik hier al wel aan gewend dat ik rond kan lopen zonder dat ik iets van een circus attractie ben.
Ik moet nog steeds wennen aan mijn nieuwe lichaam al word het wel minder. Geestelijk vooral, het blijf me beheersen. Op het moment dat ik de weegschaal een beetje uit zie schieten ga ik gelijk al in de aanval om de kilo's er weer af te krijgen.
Tja tips probeer er zoveel mogelijk over te praten en vooral met mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt zoals jij en ik, die begrijpen je. De meeste mensen om me heen begrijpen me wel zijn trots maar soms ook die onbegrip wat ik dan weer niet begrijp.
Mocht ik je kunnen helpen doe ik het graag. Ik ben op facebook en op hyves te vinden onder mijn naam.

Groet Annemieke

Nanda

woe 1 feb `12 15:47

Hallo Annemieke,

Wat heb jij een topprestatie geleverd zeg! Ongelofelijk!
Ik ben vandaag begonnen en heb jouw 'hobbykamer' tip in gedachten. Wat een slim idee. Nu nog een hobby...

Wat fijn dat je plannen maakt om te gaan vliegen. Ik hoop dat je een hele goede reis gaat maken naar een heel leuke bestemming (met heerlijk en gezond eten :-) ) Weet je al waarheen?

Groetjes,
Nanda

Mir

maa 5 mar `12 11:38

Hallo annemieke,
Wat ongelooflijk goed zeg!!! Onvoorstelbaar zeg maar gerust. Nu vraag ik me alleen af.... Heb je nu niet heel veel loshangend vel? Daar ben ik namelijk bang voor. Dan val je enorm af, maar heb je nog al dat overtollige vel aan je hangen.... Dat houdt mij eigenlijk tegen om zo enorm af te vallen.
Gr. Mir

Annemieke

din 6 mar `12 21:55

Hallo Mir,

Ik heb inderdaad wel last van overtollig vel. Het is wel een heel end weggetrokken maar ik moet zeggen dat dat het enige nadeel is aan heel het afval circuit. Ik ga er vanuit dat dit in de toekomst nog een keer herstelt gaat worden. Ik wil hier nog een jaar mee wachten omdat ik eerst voor mezelf wil bewijzen dat ik goed op gewicht kan blijven.

Groetjes Annemieke en succes met afvallen.

Erika

woe 18 apr `12 14:56

Wat een geweldig resultaat Annemieke! Diep respect! Ik zie dat je zelfs nog onder je streefgewicht bent. Hoe was het voor jou om weer normaal te gaan eten? En is de verkiezing beste cambriger al geweest? zo niet, veel succes! Je verdient die titel.
Hartelijke groet,
Erika

Annemieke

woe 18 apr `12 19:33

Hallo Erika,
Dank je wel voor je lieve reactie. Om op je vraag terug te komen, het eten bevalt me goed. Het is alleen wel moeilijker om hier je regelmaat in te houden. Met shaken weet je waar je aan toe bent. Drie maal per dag en meer niet. In ieder geval ben ik nog steeds op gewicht en ik knok er ook voor om dit zo te behouden. Want één ding ik wil nooit meer overgewicht hebben. Dit voelt veel te goed.
De verkiezing van beste cambridger is afgelopen weekend geweest. Ik ben hierbij ook aanwezig geweest maar was niet één van de geselecteerde kandidaten hiervoor geweest. Ik heb genoeg fame gehad het afgelopen jaar en vond het zo ook oke. Maar in ieder geval bedankt.
Hartelijke groet, Annemieke.

Ellen

din 8 mei `12 19:21

Hallo Annemieke,

Wow wat een fantastisch resultaat!
Echt onwijs knap en ook dat je nog steeds op gewicht bent want daar draait het natuurlijk allemaal om!
Tijdens mijn eerste afspraak met mijn consulente liet zij mij jou filmpje zien en dat motiveerde mij enorm.
Nu heb ik net ook nog een keer door je verhaal heen gelezen en las dat je ook blogs schrijf? ik vroeg mij af waar ik deze kan lezen.
Dank je wel voor het delen van je verhaal want voor mij en heel veel anderen ben jij zeker een voorbeeld!

Groetjes Ellen

annemieke

din 8 mei `12 20:09

Hallo Ellen,

Dank je wel voor je compliment. Wat mooi om te horen dat je consulente mijn filmpje heeft laten zien. Ik ben eigenlijk nu wel benieuwd wie je consulente is. Mijn blogs zijn te lezen op mijn hyves pagina. Als je het fijn vind mag je me aanmelden hoor je kan me vinden onder Annemieke van Santen uit Oosterhout. Al moet ik er wel bij vertellen dat ik de laatste tijd geen blogs meer geschreven heb. Wel staan er een hoop uit de tijd dat ik aan het shaken ben geweest. Inmiddels ben ik alweer een jaar op gewicht en gewoon aan het eten. Ik wil wel eerlijk zijn en aangeven dat het een strijd blijf om op gewicht te blijven. Maar ik blijf er voor knokken want als het aan mij ligt wil ik nooit meer met overgewicht te maken krijgen. Ik hoop dat ik je hiermee wat heb kunnen helpen en succes met je strijd tegen de kilo's.

Groetjes Annemieke.

Linda

don 31 mei `12 17:43

Wow mijn complimenten, wat goed zeg! Ik ben nu zelf voor de tweede keer met CB gestart, nu na mijn zwangerschap. Het afvallen gaat snel en goed, maar op gewicht blijven is het moelijkst:)
Heel knap dat u het kan, een goede stimulans weer zo'n verhaal!
Hartelijke groet, Linda

Vicky

vri 7 sep `12 6:11

Hoi Annemieke, ik heb maar een woord voor jou: RESPECT!
Ontzettend knap wat jij voor elkaar hebt gekregen. Je bent erg sterk!
Ik heb er nog 20 te gaan. Al 15 kwijt met andere diëten en nu de laatste met cambridge. Je motiveert me!
Groeten, Vicky

Barbara

woe 12 sep `12 15:11

Hoi anemieke ,
Even dit kwijt wauw. En wat knap zeg , ik ben zelf ook te zwaar heb het zelfde gewogen als jij , en had me knop om gegooid , uit me zelf stoppen met snoepen , emotie eten is echt vreselijk je wil het niet maar gebeurt, ik was 85 kilo kwijt maar weerden deel aan gekomen , heb nu dinsdag een afspraak om aan cambridge te beginnen , spannend heb wel me knop weer om en doe nu al een week weer goed water drinken, en als ik emotie,s heb pak ik de ons en ga een groot stuk lopen even er uit , plaats van eten , maar ik wil goed afvallen en met een stok achter de deur hoop ik dat ik straks me net zo goed voel als jij, en hoop dat ik mijn moeder nog kan laten zien dat haar barbaraatje het kan( me moeder is ernstig ziek dus vandaar dat ik er nu extra voor wil gaan , wil niet weer alles eten en weer zo zwaar worden, jou verhaal hier , geeft me nog meer steun dat ik de juiste keuze heb gemaakt en dinsdag ga beginnen vol goede moet hoop dat ik je nog is kan berichten dat ik het gered heb , ik vind je er super uit zien meid groepjes barbara

Ellen

zat 17 nov `12 19:55

Hoi Annemieke,

Als eerste super dat je zoveel kwijt ben jij bent mijn inspiratie om nu zelf af te vallen en ik zie bij jou dat het kan!! Ik ben begonnen in juni toen woog 173,2 en nu 138,4 nog 5 kilo te gaan en dan ben er 40 kilo kwijt.. Dank je voor je verhaal en inspiratie :-)

reageer

plaats reactie

Controleer de rood gemarkeerde velden op juistheid en volledigheid.

90 kilo lichter en dolblij


“Ik heb altijd gezegd: er komt een moment dat ik ‘normaal’ ga worden. Alleen dat moment stelde ik steeds uit.”

Annemieke van Santen
Leeftijd: 42
Lengte: 1.62 m
Startgewicht: 175,6 kilo
Streefgewicht: 86 kilo
Nu: 83,6 kilo


“Mijn hele leven ben ik zwaar geweest, eigenlijk al vanaf mijn vierde levensjaar. De laatste jaren heb ik 150 kilo gewogen en de laatste drie jaar zelfs 175 kilo! Dat had te maken met het overlijden van mijn beide ouders, kort na elkaar. Op het moment dat ik met Cambridge begon stond de weegschaal op 175,6 kilo. Ik zat alleen nog maar op mijn stoel. Als ik naar de voordeur moest lopen was ik al buiten adem. Op de trap moest ik met letterlijk optrekken om boven te kunnen komen. Op straat werd ik nagewezen en zelfs uitgescholden. Ik was een echte emotie-eter. Als ik niet lekker in mijn vel zat, at ik niet één koekje, maar gelijk het hele pak. Ik was zo ver dat ik een operatie, zoals een maagverkleining, overwoog. Maar eerst wilde ik het nog een keer op eigen kracht te proberen. Ik had al vaker diëten gevolgd, maar dan viel ik nooit meer dan 20 kilo af, en ik kwam binnen de kortste keren weer aan. Door alle succesverhalen die ik erover hoorde, besloot ik het met Cambridge te proberen. Achteraf is dat mijn redding geweest. Ik denk niet dat ik dit met enig ander dieet had bereikt.”

“Met het Cambridge programma ben ik 90 kilo afgevallen. Mensen spreken me op straat spontaan aan, wat eerder nooit gebeurde. Ik word niet meer nagewezen. Ik fiets weer, ik loop weer zonder buiten adem te raken. Ik kan zelfs al een klein beetje rennen. Het zijn de hele kleine dingetjes die mijn leven op dit moment tot een groot feest maken. Mensen die mij nog kennen van toen ik zo dik was, lopen me straal voorbij omdat ze me niet herkennen. Als ik dan gedag zeg gapen ze me vaak met open mond aan. Ook ben ik weer volop gaan solliciteren. Hoe vaak ik niet afwijzend en met minachting ben bekeken tijdens een sollicitatieprocedure? Dat maakte mij erg onzeker. Dat is allemaal verleden tijd en inmiddels heb ik een baan. Ik straal weer, in alle opzichten. Mijn gelaatskleur is van grauw naar gezond getransformeerd.”

“Het begin was niet makkelijk, vooral rond etenstijd had ik het moeilijk. Mijn dochter nam mijn taken over en kookte voor het gezin, dat was heel fijn. Mijn consulent heeft me door die eerste, moeilijke periode gesleept. Na twee weken merkte ik dat er geen moeite meer mee had om anderen te zien eten. Toen werd alles ineens een stuk makkelijker. Toen wist ik ook: nu ga ik er volledig voor, dit ga ik volhouden. Ik ga weer ‘normaal’ worden!”

“De begeleiding vanuit Cambridge is top. Ik voel me helemaal thuis bij mijn consulent en heb echt een band met haar opgebouwd. Er was meteen een klik, maar ook begrip. Het geheim van Cambridge is de steun van je consulent. Toen ik voor het eerst onder de 100 kilo kwam, stonden alle drie de consulentes van de praktijk mij op te wachten en hebben mij in het zonnetje gezet met bloemen en een cadeautje. Ik ben toen een dikke knuffelbeer voor ze gaan kopen, als symbool voor een hele dikke knuffel, die zij verdienen voor al hun support.”
“Inmiddels hou ik een blog bij en hierdoor zijn al drie mensen uit mijn omgeving ook met Cambridge begonnen. Mijn consulent zie ik nog steeds, dat is voor mij de stok achter de deur. Voor mijzelf staat vast dat ik het nooit meer zover laat komen. Vroeger moesten mijn dochters voor me zorgen; nu zijn de rollen weer omgedraaid. Ik ben bevrijd en geniet iedere dag opnieuw van mijn nieuwe leven, dat ik terug heb gekregen. Ik heb geleerd dat er gezonde alternatieven zijn voor het vele snoepen dat ik altijd deed en ik heb nu een gezond en regelmatig eetpatroon waar ik mij aan houd. De knop is echt volledig om. Ik heb geleerd van het verleden en heb ontdekt dat stressvolle periodes een risico zijn voor mij. Als antwoord daarop heb ik een hobbykamer voor mezelf ingericht. Als ik dat nodig heb, kan ik hier lekker hobby-en in plaats van naar eten te grijpen.”

“Ik vind het heerlijk om weer overal te kunnen shoppen. Ik hoef niet meer naar een grote maten winkel, want ik pas nu in maat 44/46. Nog niet zo lang geleden werd ik zelfs door een verkoopster doorverwezen naar een filiaal voor gewone maten. Een groter compliment had ik niet kunnen krijgen. Heel gek is dat, maar als je altijd zo zwaar bent geweest, ben je voor je gevoel nog steeds die persoon van vroeger. Dit beeld loslaten, is iets dat je echt moet leren! Met alleen je nieuwe gewicht ben je er nog niet. Na een leven lang overgewicht, heeft je geest tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen.”

“Mijn grote wens is om te vliegen. Ik heb nog nooit in een vliegtuig gezeten. Daar had ik in het verleden twee vliegtuigstoelen voor moeten reserveren. Nu kan ik eindelijk plannen maken om te gaan vliegen en ik weet nu al, dat dit er binnenkort van zal gaan komen. Dat is echt iets waar ik enorm naar uit kan kijken.”


annemiekeannemiekena

Verhalen

Deze website maakt gebruik van cookies ten behoeve van webstatistieken en social media.
Ook worden er functionele cookies geplaatst die u waar nodig helpen ingelogd te blijven. Gaat u hiermee akkoord?

Zie voor ons cookiebeleid ook: www.cambridgeweightplan.nl/cookiebeleid