Praktijk Afslankcoach

Deze resultaten betreffen de genoemde persoon. Resultaten kunnen per persoon verschillen.
{author}
Praktijk Afslankcoach
Chantal M. Zanoli
Dagobertstraat 12, Almere

Emotie-eten: De laatste wetenschappelijke inzichten (1)

Onlangs was ik aanwezig bij een bijeenkomst van hoogleraar dr. Greta Noordenbos, deskundige op het gebied van emotie-eten. Zij vertelde over de laatste wetenschappelijke inzichten wat betreft emotie-eten en eetbuistoornissen. Het was een interessante dag, die mijn kennis en inzicht binnen dit vakgebied heeft aangescherpt. Ik zal de inzichten die ik heb opgedaan uiteraard meenemen tijdens mijn individuele coaching sessies en tijdens de trainingen Emotie-eten die ik geef.


Daarnaast wil ik de belangrijkste conclusie hier delen. Greta Noordenbos vertelde dat uit de laatste onderzoeken is gebleken dat het systematisch onderdrukken van emoties de belangrijkste oorzaak is van (het ontstaan van) emotie-eten.

Lees meer berichten

Ik ben Chantal, Cambridge consulente voor Almere en omstreken. De afgelopen 10 jaar heb ik honderden mensen mogen begeleiden naar een gezonder gewicht.
Zelf heb ik een verleden van overgewicht. Met Cambridge ben ik in 2005 38 kilo afgeslankt. Sindsdien voel ik me meer mezelf. Ik voel me gezonder, fitter, energieker en gelukkiger. Dat gun ik jou ook.
Daarom wil ik je graag helpen, inspireren en motiveren om jouw ideale gewicht te bereiken én te behouden. Want wat ik kan, kan jij ook.


Mijn doel is dat je daarna zelf op een voor jou prettige en haalbare manier op gewicht blijft. Ik zal daarbij mijn voedingskundige kennis aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten met je delen. Ook mijn ervaring met (het aanpakken van) emotie-eten en het integreren van bourgondische gewoonten in een gezonde levensstijl zal ik inzetten om je zo goed mogelijk te begeleiden, ook na het dieet. Zodat je de handvatten krijgt om je (oude) gedrag blijvend te veranderen. Een nieuwe aanpak te kiezen die werkt voor jou. Ook op langere termijn.

Mijn afslankverhaal

De eerste stap naar een gezondere levensstijl heb je al gezet door deze website te lezen.
Stap 2 is een (online) afspraak maken. Vanaf dat moment sta ik aan je zijde en zal ik je voorbereiden, informeren, adviseren, motiveren en inspireren. Je staat er niet alleen voor!


Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Als je op eenvoudige, verantwoorde wijze weer lekker in je vel wilt zitten en energieker wilt worden én blijven, dan is het Cambridge Weight Plan de oplossing voor je. Samen nemen je persoonlijke situatie door, bespreken we je wensen en maak ik samen met jou een plan op maat. Bel of mail gerust voor meer informatie.
Je kunt hier direct zien wanneer je een kennismakingsgesprek kunt inplannen. Uiteraard krijg je eerst de gelegenheid al je vragen te stellen, voordat je besluit of je het Cambridge Weight Plan wilt gaan volgen.
Ik zal je helpen jouw doel te bereiken én te behouden.

Chantal

Personen die ook zijn begeleid door Chantal M. Zanoli

Paul van den Berg
Paul van den Berg

Ik ben sportman geworden

Mijn afslankverhaal

Marguérite
Marguérite

Mijn afslankverhaal

Sonja van Eldert
Sonja van Eldert

Mijn afslankverhaal

Finaliste Afslanker van het jaar 2012 - CB 800 - Barbara Kruijff
Finaliste Afslanker van het jaar 2012 - CB 800 - Barbara Kruijff

Een slanke bruid

Mijn afslankverhaal

Annelies Brink
Annelies Brink

Mijn afslankverhaal

Wendy Verhil
Wendy Verhil

Mijn afslankverhaal

Herma Noordijke
Herma Noordijke

Mijn afslankverhaal

Paul van den Berg
Paul van den Berg

"Mijn bloeddruk en cholesterol zijn nu puik"

Mijn afslankverhaal

Mijn eigen ervaring: - 38 kilo met het Cambridge 500 plan

Na de geboorte van mijn oudste zoon voelde ik me een wrak. Naar de buitenwereld was ik blij en dankbaar, maar vanbinnen voelde ik me diep ongelukkig met mezelf. Mede dankzij een slopende bevalling was mijn conditie tot het nulpunt gedaald. En ik zeulde 35 kilo overgewicht mee. Zowel mentaal als fysiek was ik totaal uitgeput. Ondanks dat had ik, mede dankzij mijn zoontje, wel een enorme vechtlust. Door mijn moederschap had ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel gekregen. Ik wilde er voor 100 procent voor hem zijn en optimaal van hem kunnen genieten en besefte dat er iets (drastisch) moest veranderen. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten. Voor mezelf en voor mijn zoon.

108 kilo woog ik, toen ik in maart 2005 in de Gooi- en Eemlander las dat oud-collega Jetty Claus het Cambridge dieet met succes had gevolgd. Het sprak me vooral aan dat je met dit dieet eenvoudig, verantwoord en zonder hongergevoel veel kon afvallen. Ik wilde in een zo kort mogelijke tijd, maar wel op een gezonde manier, veel kilo’s kwijt. Ik maakte een afspraak met mijn Cambridge consulente, die zelf maar liefst 50 kilo was afgevallen. De voorfoto hing in haar praktijk als bewijs. Ze leek totaal niet meer op die vrouw. Zo'n metamorfose wilde ik ook! Dus vol enthousiasme, maar wel met enige scepsis, ben ik op 29 maart, de dag na Pasen, met het dieet begonnen.

Enorme stimulans
De eerste week viel niet mee, daar had mijn consulente me al voor gewaarschuwd. Ik werd duizelig, had hoofdpijn en had zo nu en dan trek. Mijn lichaam moest echt ‘afkicken’ van eten. Gelukkig belde mijn consulente na drie dagen om me moed in te spreken en benadrukte ze dat het straks beter zou gaan. Toen ik na een week kwam wegen en het resultaat zag werd ik zo blij, dat was een enorme stimulans!

De tweede week vond ik ook nog vrij zwaar. Ik had echt aanpassingsproblemen, vond het moeilijk om andere mensen te zien eten en voelde me nog niet helemaal kiplekker. Maar na de tweede week ik weer super blij met de weegschaal! Ik voelde me al een stuk prettiger en lichter. Was ook niet meer zo moe. Het besef groeide dat ik op deze manier echt van mijn overgewicht af kon komen! Met dat doel voor ogen kon ik, ook tijdens moeilijke momenten als verjaardagen en barbecues, doorgaan. Op momenten dat ik het echt even niet meer zag zitten, praatte ik erover met mijn consulente. En dat hielp. Hoewel ik er verschillende malen wel over heb gedacht om te zondigen, heb ik het niet gedaan.

Na drie maanden al heel fit
Na drie maanden, op 24 juni, werd mijn conditie getest op de sportschool, want met sporten was ik gewoon doorgegaan. Dat kon ook, ik voelde me niet slap en kreeg er zelfs lol in. Mijn lijf werd alsmaar slanker en strakker. Ook mijn conditie was enorm vooruit gegaan. In een paar maanden tijd was ik van conditieniveau 1 naar niveau 5 gegaan, het gezondheidsniveau. Mijn vetpercentage was dankzij het dieet spectaculair gedaald. Mijn trainers wisten niet wat ze zagen. Zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt en ze wilden direct informatie over het dieet.

Na drieëneenhalve maand ben ik voor het eerst gaan shoppen. Ik wist niet wat me overkwam: ik had maat 38! Mijn oude kleding (maat 48) heb ik weggegeven, ik wilde ze nooit meer aan. Op het werk raakten collega’s niet uitgepraat over mijn metamorfose en sommigen vonden dat ik nu toch wel erg mager werd. Een bizarre ervaring.
Ondanks dat je bij dit dieet niet hoeft te sporten, heeft de combinatie mij zowel mentaal als fysiek opgepept. Ik heb nu energie voor tien en voel me fitter dan ooit. Mede daarom wil ik graag anderen helpen om hun doel te bereiken. Het dieet heeft mij zoveel positieve energie gegeven, dat ik deze graag wil delen. Ik hoop daarom dat mijn verhaal u kan inspireren.10 jaar later
Hierboven staat mijn verhaal uit 2005, toen ik net klaar was met het Cambridge 500 Plan.
Foto 2: Nog vol ongeloof dat dit mij mocht overkomen... 38 kilo eraf!
Foto 3: Negen jaar en 3 zwangerschappen later. Inmiddels moeder van 3 gezonde kinderen, een ander leven, maar ben ik gezonder blijven leven. Ik beweeg dagelijks, heb mijn draai gevonden met voeding, ben niet meer bang om koolhydraten te eten zoals net na het dieetplan. Heb veel voedingskundige kennis opgedaan, onder meer over schommelende bloedsuikerspiegels en hongergevoel, de invloed van de keuze van je voeding en het moment van eten op je gewicht, de Glycemische Lading van koolhydraten en het belang van het eten van gezonde vetten. Ik probeer zelf ook een goede balans te houden tussen inspanning en ontspanning, tussen drukte en stilte. Vooral hierdoor blijf ik beter bij mezelf.

Door allerlei aanvullende inspiratie en trainingen van onder meer Cambridge (Rainbow Retreat en Levensstijlcoach) en Joanna Kortink (Uit de ban van emotie-eten voor professionals, Mindful Eten) heb ik nog meer handvatten gekregen om overgewicht en emotie-eten blijvend aan te pakken. Aangeleerde patronen voor eens en voor altijd te doorbreken.
Sinds 2015 geef ik ook trainingen en meditatiewandelingen om dichter bij jezelf te komen. Onder meer om emotie-eten aan te pakken.
Ik vind het mooi om op deze manier mijn ervaringen en kennis te mogen delen en mensen zoals jij te inspireren, adviseren en blij de deur uit te zien lopen.
Want wat ik kan, kan jij ook.

Ik bied je een complete methode om slanker te worden én te blijven.

Bel of mail gerust voor meer informatie. Ik zal mijn uiterste best doen om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Professioneel, maar persoonlijk. Met passie voor mijn werk.
Ik zal je steunen en inspireren op moeilijke momenten.
Zodat ook jij je droom gaat verwezenlijken.

Chantal

Personen die ook zijn begeleid door Chantal M. Zanoli

Paul van den Berg
Paul van den Berg

Ik ben sportman geworden

Mijn afslankverhaal

Marguérite
Marguérite

Mijn afslankverhaal

Sonja van Eldert
Sonja van Eldert

Mijn afslankverhaal

Finaliste Afslanker van het jaar 2012 - CB 800 - Barbara Kruijff
Finaliste Afslanker van het jaar 2012 - CB 800 - Barbara Kruijff

Een slanke bruid

Mijn afslankverhaal

Annelies Brink
Annelies Brink

Mijn afslankverhaal

Wendy Verhil
Wendy Verhil

Mijn afslankverhaal

Herma Noordijke
Herma Noordijke

Mijn afslankverhaal

Paul van den Berg
Paul van den Berg

"Mijn bloeddruk en cholesterol zijn nu puik"

Mijn afslankverhaal


Emotie-eten: De laatste wetenschappelijke inzichten (1)

maa 9 nov `15 18:33

Onlangs was ik aanwezig bij een bijeenkomst van hoogleraar dr. Greta Noordenbos, deskundige op het gebied van emotie-eten. Zij vertelde over de laatste wetenschappelijke inzichten wat betreft emotie-eten en eetbuistoornissen. Het was een interessante dag, die mijn kennis en inzicht binnen dit vakgebied heeft aangescherpt. Ik zal de inzichten die ik heb opgedaan uiteraard meenemen tijdens mijn individuele coaching sessies en tijdens de trainingen Emotie-eten die ik geef.


Daarnaast wil ik de belangrijkste conclusie hier delen. Greta Noordenbos vertelde dat uit de laatste onderzoeken is gebleken dat het systematisch onderdrukken van emoties de belangrijkste oorzaak is van (het ontstaan van) emotie-eten.
Emotie-eten: De laatste wetenschappelijke inzichten (2)

maa 9 nov `15 18:08

Door het onderdrukken van emoties, vaak al aangeleerd in de kindertijd/adolescentie, ontstaat er langdurige spanning in het lichaam, waardoor er op den duur gezondheidsklachten openbaren. Dit kan onder meer overgewicht zijn.

Het blijkt, zo oreerde hoogleraar Greta Noordenbos, dat het anders omgaan met emoties zeker opnieuw aan te leren is, maar dat dit een langdurig proces is.
Dit nieuwste wetenschappelijke inzicht sluit aan bij de training Overwin emotie-eten, die ik sinds 2014 aanbied. Een individuele sessie duurt 1,5 uur, en cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.
Begeleiding en inspiratie is belangrijk om ingesleten gewoontes te veranderen. Gun jezelf de tijd, je bent het waard. Ik nodig je uit voor de training om je eetbuien en/of emotie-eten blijvend te doorbreken.
Maak vandaag een nieuwe start

don 24 sep `15 10:39

Ben je teleurgesteld, verdrietig, boos of misschien zelfs wanhopig dat je het (weer) zo ver hebt laten komen?

Ik kan je helpen. Je kunt direct een afspraak maken via deze agenda.

Naast een uitgebalanceerd dieetplan waarbij je op een gezonde, verantwoorde manier afslankt, geef ik je ook inspiratie om beter voor jezelf te (blijven) zorgen, persoonlijke aandacht, een luisterend oor, tips voor de moeilijke momenten en ook heel concreet voedingsadvies om zelf goed op gewicht te kunnen blijven.

Ik kijk uit naar je verhaal, je bent welkom.

Chantal
Feestelijke recepten voor iedereen

din 30 dec `14 17:54

Of je nu het Cambridge 500 plan volgt, al op gewicht bent of bezig met het Cambridge 800 plan. Lekker eten wil iedereen. Zéker tijdens de feestdagen.

Op mijn website staan feestelijke recepten en tips.
Nieuwe training: O V E R W I N Emotie-eten

zon 5 okt `14 23:05

Heb jij ook genoeg van je eetbuien? Heb je moeite met maat houden? Vind je het lastig om een dieet vol te houden door je eetbuien of moeilijk om met je emoties om te gaan in het algemeen? Is de zin "wie niet voelen wil, gaat vullen" op jou van toepassing? Dan is de training Overwin emotie-eten - een reis naar binnen iets voor jou.

In deze cursus krijg je:

* Meer grip op je eetbuien;
* Inzicht in je eigen gedrag;
* Handvatten om je routines blijvend te veranderen;
* Opdrachten voor thuis;
* Praktische tips, tools en trucs om direct mee aan de slag te gaan!

Het is niet noodzakelijk om een dieet te volgen tijdens de cursus.
De training is individueel en kost € 75,- inclusief cursusmateriaal (waaronder een boek t.w.v. 20 euro) en duurt 1,5 uur per keer.

Gecertificeerd trainer: Chantal...Deze website maakt gebruik van cookies ten behoeve van webstatistieken en social media.
Ook worden er functionele cookies geplaatst die u waar nodig helpen ingelogd te blijven. Gaat u hiermee akkoord?

Zie voor ons cookiebeleid ook: www.cambridgeweightplan.nl/cookiebeleid